Skillnaden mellan cement och microcement – vi reder ut begreppen

09 mars 2023 Staffan Ehrlin

editorial

Skillnaden mellan cement och microcement – vi reder ut begreppen

Har du någonsin hört talas om microcement? Kanske låter det annorlunda än det mer välkända materialet – betong eller cement. Även om de har likheter finns det faktiskt några tydliga skillnader mellan dessa material som varje husägare bör känna till innan han eller hon bestämmer sig för vilket material som är bäst för deras behov. I det här blogginlägget kommer vi att tydligt förklara de viktigaste skillnaderna mellan cement och microcement så att du kan få tillräckligt med kunskap för att fatta ett välgrundat beslut om ditt kommande projekt!

Microcement är en typ av cementmaterial, men det är mycket finare än vanlig traditionell cement. Det har mycket små aggregat och kan appliceras i tunna skikt, vilket gör det perfekt för att skapa släta, sömlösa ytor som har en vacker polerad yta. Mikrocement ger också större flexibilitet när det gäller design och tillämpningar eftersom det kan användas i en mängd olika färger, ytbehandlingar och texturer.

microcement badrum

Lättare än vanlig cement

Jämfört med traditionell cement är microcement mycket lättare att transportera och installera. Detta gör det till ett idealiskt val för både inomhus- och utomhusprojekt. Det ger också bättre vidhäftning till de flesta ytor så att du inte har några problem med sprickbildning eller chipping. Materialet är också mycket motståndskraftigt mot vatten och ger ett överlägset väderskydd, vilket gör det idealiskt för dem som vill ha en lösning med lite underhåll för sitt hem.

Det är dock viktigt att notera att microcement är dyrare än vanlig cement och kräver professionell installation för att uppnå önskad finish. Dessutom, eftersom på grund av de tunna skikten och de fina aggregaten är det känsligare än vanlig cement och kan lätt skadas om det inte sköts på rätt sätt.

Vilket material ska du välja för ditt projekt och är microcement badrum gångbart? I slutändan beror beslutet på dina individuella behov och din budget.